Regenwolken maken komende dagen plaats voor de zon.
Regenwolken maken komende dagen plaats voor de zon. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Koude, maar overwegend droge start van december'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 29 november en de komende dagen.


Een hogedrukgebied boven de Britse eilanden en IJsland breidt vandaag haar invloed naar Nederland uit. Een koufront met regen boven het noorden van Frankrijk trekt zuidwaarts weg.

Weersverwachting voor vrijdag 29 november 2019
Na de regen en wind van de afgelopen dagen knapt het weer vanaf vandaag op. Er drijven nog wel wolkenvelden, c.q. wolkenpartijen over. Lokaal is er nog kans op een bui, maar er is duidelijk ook ruimte voor de zon. De noordwestenwind is matig, gemiddeld 3 Beaufort. Het is met maximaal 8 graden een stuk frisser dan gisteren.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zaterdag is het overwegend helder en daalt het kwik naar minima rond het vriespunt. Overdag loopt de temperatuur op naar een graad of 5. Er staat een zwakke oostelijke wind van 1 of 2 Beaufort. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af, maar het blijft droog. De temperatuur wordt maximaal 5 graden.

In de nacht naar zondag vriest het een paar graden. Overdag stijgt de temperatuur niet hoger dan 4 graden. Verder is het zonnig, hoewel later op de dag de bewolking toeneemt. Er waait zondag een matige noordoostenwind (3 tot 4 Beaufort), die voor het gevoel de kou versterkt.

Op maandag is er een wisseling van wolkenvelden en zon, maar het blijft vooralsnog droog. De noord- tot noordwestenwind is matig. Maxima tot 6 graden. Ook dinsdag mogen we een droge dag verwachten met wolkenvelden. De zuidwestenwind is zwak bij middagtemperaturen tot 7 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 28 november 2019)
Maximumtemperatuur        10,4 graden
Minimumtemperatuur          7,8 graden
Neerslag                           13,2 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 29 november 2019 om 09:00 uur

Nico Koevoets