Foto: Henk Voermans

Kans op regionale hittegolf: lokaal tot 32 graden

  Weer

BREDA - De temperaturen lopen komende week behoorlijk op. Het wordt zonnig en heet. Dat meldt Weeronline. Regionaal is er kans op een hittegolf. 


Dit weekend is het nog licht wisselvallig met zowel zaterdag als zondag kans op wat regen. De temperatuur stijgt zaterdag naar 18-23 graden en zondag naar 20-23 graden. Na het weekend komt er een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land. Hierdoor draait de wind naar het oosten tot zuidoosten en wordt flink warmere lucht aangevoerd. 

Maandag wordt het 20 graden in het noordwesten en 25 in het zuidoosten. Vanaf dinsdag schijnt de zon volop en stijgt de temperatuur snel. Dinsdag liggen de maxima van noordwest naar zuidoost tussen 23 en 29 graden.

(Regionale) hittegolf
Vanaf woensdag wordt het nog warmer. In het oosten, zuidoosten en zuiden stijgt de temperatuur naar tropische waarden: zo'n 30 graden. Lokaal kan het zelfs 32 graden worden.

De kans op een regionale hittegolf is zo'n vijftig procent. Vooral in Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek kan de temperatuur flink oplopen.