Fraaie avondlucht na een dag met stevige buien.
Fraaie avondlucht na een dag met stevige buien. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: ‘Stabiel zomerweer zit er ook de komende dagen niet in’

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 9 juli en de komende dagen.


Stabiel zomerweer zit er ook de komende dagen niet in. Wat wel mooi is, zijn de typische Hollandse luchten waarbij diep blauw zich afwisselt met sneeuwwitte stapelwolken. Vrijdagmiddag bouwt zich een zwak rugje van hoge luchtdruk op. Zaterdag komt alweer een buienstoring vanuit het zuidwesten dichterbij.

Verwachting voor vrijdag 9 juli
Stapelwolken en zon wisselen elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Een enkele verdwaalde lokale lichte bui is mogelijk. De maxima lopen op naar 22 of 23 graden. Er waait een zwak zuidoostenwindje van 2 Beaufort.

Het weer voor de komende dagen

Zaterdag 10 juli

De dag begint met zonneschijn. Gaandeweg de ochtend komt er al meer bewolking die metname tijdens de middaguren dikker wordt. Er kunnen dan een paar buien vallen. Plaatselijk met veel neerslag en onweer. De wind waait zwak uit het oosten en het wordt ongeveer 22 graden.

Zondag 11 juli De kans op buien is een stuk kleiner dan op zaterdag. Helemaal uitgesloten is het niet dat er toch een lokale verdwaalde bui valt. Verder wisselen wolken en zon elkaar af. De zuidenwind is zwak bij middagtemperaturen van 22 tot 23 graden.

Maandag 12 juli
Aanhoudend wisselvallig zomerweer. Na een droge start met wat zonneschijn neemt later op de dag de kans op buien weer toe. Die kunnen lokaal opnieuw stevig zijn en van onweer vergezeld gaan. De wind zit in de zuidhoek en is over het algemeen zwak. Het voelt broeierig warm aan bij een graad of 24.

Zo was het weer donderdag 8 juli 2021
Maximumtemperatuur: 24,0 graden
Minimumtemperatuur: 12,6 graden
Neerslag: droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 9 juli 2021 om 13:00 uur
Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief