<p>Foto ter illustratie. </p>

Foto ter illustratie.

(Foto: Wesley van der Linde)

KNMI geeft Code Geel af: ‘Stevige onweersbuien met veel neerslag in korte tijd’

  Weer

BREDA - Het KNMI heeft voor heel Nederland, behalve de waddeneilanden, Code Geel afgekondigd. Dat zal gaan gelden vanaf 13.00. Vanaf dat moment zullen flinke buien met regen en onweer over het land trekken.


Na een aantal heerlijke dagen te hebben gehad, staat Nederland nu weer in het teken van flinke regenval. Het KNMI verwacht dat er zondagmiddag in het hele land stevige onweersbuien zullen ontwikkelen. Hierbij zou er lokaal sprake zijn van hagel en veel neerslag in korte tijd. Ook is er kans op blikseminslag. Daarom geeft het KNMI tussen 13.00 en 22.00 uur Code Geel af. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden”, schrijft het KNMI. “Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen.” Het KNMI raadt aan weerberichten en waarschuwingen te volgen.

Een soortgelijk patroon wordt maandag verwacht. Ook dan geldt er tussen 13.00 en 22.00 uur Code Geel vanwege onweersbuien met veel neerslag in korte tijd.

Wateroverlast

Drie weken geleden kwam het in korte tijd ook met bakken uit de hemel gevallen. Dit zorgde ervoor dat meerdere straten in Breda, waaronder de de Heuvelstraat en de Oranjeboomstraat, volliepen met water. Ook op de Beverweg, het Ceresplein, de Markendaalseweg en Jan van Polanenkade stonden grote stukken straat blank. Het KNMI gaf die dag ook Code Geel af omdat er hevige regen- en onweersbuien verwacht werden. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief