Foto: WESLEY VAN DER LINDE

Weerbericht Breda: ‘Laatste dagen van juli in het teken van wisselvallig zomerweer’

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 30 juli 2021 en de komende dagen.


Het is vandaag bewolkt met in de middag plaatselijk wat kleine buitjes. Later op de middag kan de zon ook weer verschijnen. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort. Met 22 graden voelt het niet koud, maar eerder een beetje klam aan. Neerslagfronten trekken ervan trekken over Brabant, maar zijn niet zo actief. Het lagedrukgebied trekt naar de Noordzee. Vrijdagavond waait de wind meer uit het westen en zijn er rukwinden mogelijk van 50 tot 60 km/u.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag 31 juli 2021
Het is zaterdag wisselend bewolkt. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. In de loop van de dag kunnen er plaatselijk ook enkele buien vallen. De wind waait uit zuidwest en is gemiddeld matig. Tijdens de momenten met zon wordt het zo’n 22 graden.

Zondag 1 augustus 2021
Zondagochtend is het meestal droog met afwisselend stapelwolken en zon. Tijdens de middag en vroege avond is er kans op lokale buien. Die zijn wat zwaarder dan op zaterdag en er kan een klap onweer bij zitten. De wind waait gemiddeld matig uit het westen, later ook uit het noordwesten. De temperaturen zakken iets naar 20 graden.

Maandag 2 augustus 2021
Zomer wordt ook maandag niet. Wisselend bewolkt met toch weer kans op een plaatselijke bui. De wind is zwak (2 Beaufort) geworden en gedraaid naar noordoost. De temperaturen zijn met 19 graden wat aan de magere kant.

Zo was het weer donderdag 29 juli 2021
Maximumtemperatuur: 22,2 graden
Minimumtemperatuur: 15,0 graden
Neerslag: 0,2 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 30 juli 2021 om 12:00 uur


Amber Kuijs,