Foto: Wesley van der Linde

KNMI geeft opnieuw Code Geel af voor onweersbuien met veel neerslag in korte tijd

  Weer

BREDA - Het KNMI heeft zondagmiddag voor heel Nederland, behalve Noord-Holland, Code Geel afgekondigd. Dat zal gaan gelden vanaf 12.00 uur. Opnieuw worden er onweersbuien met kans op hagel en veel neerslag in korte tijd verwacht. 


Zondagochtend komen er in het noorden van het land al enkele stevige buien voor, waarbij onweer, hagel en lokaal veel regen in korte tijd mogelijk is. In de loop van de ochtend ontstaan er vervolgens in het Westen enkele stevige buien met kans op onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Deze buien trekken in de loop van de middag over het land. Daarom geeft het KNMI tussen 12.00 en 20.00 uur Code Geel af. 

Het KNMI waarschuwt voor blikseminslag, hagel en veel neerslag in korte tijd. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de buien. “Mijd open water en open gebied, schuil niet onder bomen. Volg weerberichten en waarschuwingen”, aldus het weerinstituut. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 18 graden in het noordwesten tot 21 graden in het zuidoosten. De zwakke wind is overwegend zuidwestelijk en draait in de loop van de dag overal naar noordwest en wordt dan matig.

Ook vorige week zondag en afgelopen maandag en dinsdag gaf het KNMI Code Geel af in Nederland. Ook toen werden er stevige onweersbuien met hagel en veel neerslag in korte tijd verwacht. Begin juli had Nederland ook al te maken met hevige regenval. Dit zorgde ervoor dat meerdere straten in Breda, waaronder de de Heuvelstraat en de Oranjeboomstraat, volliepen met water. Ook op de Beverweg, het Ceresplein, de Markendaalseweg en Jan van Polanenkade stonden grote stukken straat blank. Het KNMI gaf die dag ook Code Geel af omdat er hevige regen- en onweersbuien verwacht werden. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief