Logo bredavandaag.nl

‘Uiteindelijk wil ik naar Milaan’

  Zakelijk

BredaVandaag.nl portretteert nieuwe ondernemers. In deze serie vandaag meubelontwerper Ruud van Corler. “Ik hou van ronde, organische vormen.”


Naam ondernemer: Ruud van Corler
Leeftijd: 48
Bedrijf: Van Corler Design
Adres: Dr Struyckenstraat 100
Website: www.vancorlerdesign.nl

“Ik ontwerp en creëer meubels. Lampen ontwerp ik ook, maar ik merk gaandeweg dat mijn hart bij meubels ligt, bij tafels, kasten, bankjes. Daar kan ik meer van mezelf in kwijt. Ik wil meer mijn eigen stijl neerzetten. Wat die is? Kleurrijk is het in elk geval altijd. Ik hou erg van kleuren en ronde en organische vormen. Een beetje als tegenwicht aan het vierkante dat je overal ziet. Die vormen wil ik graag terug laten komen in mijn ontwerpen. Mijn meubels vragen om aangeraakt te worden. Dat merk ik aan de bezoekers die hier komen. Die vragen ‘mag ik ze aanraken?’"
“Ik werk voorlopig alleen, maar ik laat alle scenario's open. Ik ben in oktober 2006 met mijn zaak begonnen. Eerst vanuit huis, nadat ik gestopt was bij mijn werkgever. Dat vanuit huis werken, beviel me niet. Overal lag gereedschap, overal stof. Mijn vrouw Margot had daar geen moeite mee, ik wel. Ik was altijd mijn gereedschap kwijt. In april 2007 ben ik op zoek gegaan naar een locatie en binnen twee weken had ik deze ruimte, in Zakencentrum Heuvel 100. Die ruimte ben ik gaan aanpassen en sindsdien werk ik hier.”
“Ik ben een geboren en getogen Bredanaar, geboren aan de Tramsingel en woon al mijn hele leven hier. Dat betekent niet dat ik alleen voor Breda werk. Ik richt me met mijn ontwerpen op heel Nederland en misschien wel daarbuiten. Mijn meubels zijn exclusief, er is van elk maar één. Dan moet je ook buiten Breda kijken. Mijn ambitie is om ooit op de beurs in Milaan te staan, het walhalla van ontwerpers. Ik vind dat je als ondernemer ambitie moet hebben, anders doezel je in en kom je nergens. Ik wil opvallen door mijn ontwerpen, mezelf daarmee onderscheiden.”



FOTOSERIES







NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief