Sneeuwtaferelen op de eerste sneeuwdag van het jaar.
Sneeuwtaferelen op de eerste sneeuwdag van het jaar. Patty Gramser

Voorraad strooizout al weer op peil

Zakelijk

BREDA – Ondanks dat de zomer nog niet voorbij is, zijn de voorbereidingen op een strenge winter wederom in volle gang. De opslag van strooizout in Breda zit weer helemaal vol. “Maar we kunnen niet garanderen dat er geen tekort ontstaat.”

Rijkswaterstaat is druk bezig met het aanleggen van voorraden strooizout. Dat is geen uitzonderlijke situatie zegt een woordvoerster. “Het is gebruikelijk om voor 1 oktober alles aan te vullen.”

Afgelopen winter was zo streng dat zowat geheel Nederland met een zouttekort kampte. Toch heeft dat niet veel invloed op de inkoophoeveelheden voor komende koude periode.

“We gaan altijd uit van een gemiddelde en niet van de hoeveelheden die verbruikt zijn in een strenge winter. Dat kan ook niet, want het zout is maar beperkt houdbaar en we zitten met een bepaalde opslagcapaciteit”, aldus de woordvoerster.

Omdat het gemiddelde is opgelopen wordt er wel wat meer opgeslagen dan normaal. De opslag in Breda heeft de normale capaciteit bereikt. “Het district Breda en alle andere districten kunnen, mocht dat nodig zijn, extra strooizout bestellen. Zo hopen we toch wat op te kunnen vangen”, meldt Rijkswaterstaat.