Nieuwbouw hoek Nassausingel dupe van crisis

  Zakelijk

CENTRUM - Het nieuwbouw project op de hoek van de Nassausingel en de Nassaustraat is de dupe van de economische crisis. Het lukt momenteel niet om meer dan de benodigde 70 procent van de woningen te verkopen. “Dan koopt iemand een appartement, maar dan vertrekken er ook weer mensen.”


De Kruif, zoals het appartementencomplex gaat heten, staat al sinds zo'n twee jaar in de verkoop. Uit negen woningen bestaat het nieuwbouwplan. “Ongeveer 40 tot 50 procent hebben we verkocht. Het probleem is dat een projectontwikkelaar voor minmaal zeventig procent moet verkopen, wil de bank akkoord gaan”, zegt Edmond van der Sande van het gelijknamige makelaarskantoor.

De verkoop van de appartementen, gelegen op het terrein van voormalig dansschool Okinski, verloopt heel traag. Dan ontstaat er een groter probleem en dat is dat mensen op een gegeven moment niet meer willen wachten.

“Ze vertrekken weer. Daarom blijven we rond die 40 tot 50 procent verkoop hangen. Het is lastig om voldoende klanten te krijgen. Het heeft alles met de crisis te maken”, meent Van der Sande.

Toch ziet de makelaar het positief in. Want, zegt hij, doordat grotere bouwprojecten in de ijskast gaan, krijgen de kleinere een meerwaarde.

Van der Sande: “Wat timing betreft kon het met dit project niet slechter. Aan de vooravond van de crisis gingen de appartementen in de verkoop. Maar de Kruif zal absoluut doorgang vinden.”