Afbeelding

Serie: Eenheidsworst niet gewenst

Zakelijk

BREDA – In het stadskantoor start in september een foto-expositie over karakteristieke Bredase ondernemers als een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Bredavandaag.nl neemt de komende weken alle winkels uit de reportage ‘Trots’ onder de loep. ‘Eenheidsworst is niet gewenst.’

Voor de Bredase fotografe Carissima Mea Blokland begon het idee na een bezoek aan de Schuimrubberkoning. Ze vroeg zich af hoe vaak ze voorbij het winkeltje aan de Haagdijk was gelopen zonder daar ooit binnen te zijn geweest.

“Ik vroeg me vaker af wat voor zaakje het was. Dat gebeurt regelmatig. Ik denk dat er heel veel Bredanaars het merendeel van dit soort ondernemers niet kent terwijl juist deze unieke bedrijven onze de stad karakter geven”, aldus Blokland.

Daarom zocht de fotografe naar meerdere kleinere ondernemers in Breda. Nu heeft ze 13 van de meest karakteristieke Bredase ondernemers, geportretteerd in hun bedrijf.

“Ik heb een keuze moeten maken, want Breda kent namelijk vele vakmensen, mensen met kennis en kleine bedrijven. Ik had wel een half jaar kunnen doorgaan. Elke ondernemer die ik sprak droeg een collega aan. Wie weet komt er nog een vervolg”, zegt Blokland.

Volgens haar mogen deze mensen best eens extra in de picture staan, letterlijk en figuurlijk. “In deze moeilijke tijden zien veel ondernemers hun inkomsten slinken en het zou natuurlijk zonde zijn wanneer dit soort bedrijven verdwijnen.“