http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-21/serie-trots-ik-kan-hier-mijn-creativiteit-kwijt
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/ondernemen/2010-08-21/serie-trots-ik-kan-hier-mijn-creativiteit-kwijt

Serie 'Trots': 'Ik kan hier mijn creativiteit in kwijt'

  Zakelijk

CENTRUM - In het stadskantoor start in september een foto-expositie over karakteristieke Bredase ondernemers als een hart onder de riem in deze moeilijke tijden. Bredavandaag.nl neemt de komende weken alle winkels uit de reportage ‘Trots’ onder de loep. Nummer 9 van een serie: De Maretak Nieuwetijdswinkel.


Geuren van wierook, kaarsen en oliën komen je tegemoet wanneer je de winkel aan de van Goorstraat binnenstapt. Alinda Smits begon de zaak drie jaar geleden met kennis Rita, die in een andere winkel werkte. “Dat was net voor de crisis, dus in een moeilijkere tijd hadden we niet kunnen beginnen.” Voordeel is wel dat het met zo’n start alleen maar beter kan gaan. “We blijven groeien.”

De Nieuwetijdswinkel, waarbij ‘nieuwetijds’ een letterlijke vertaling is van ‘new age’, verkoopt hun spullen voornamelijk aan vaste klanten. “We adverteren veel, maar het bij ons meer om de mond-tot-mond reclame. Dan komt de reclame meteen bij de juiste mensen terecht. Wij zijn geen Hema, waar iedereen zomaar even binnenloopt.”

Smits vindt het heerlijk om bezig te zijn met haar zaak, waar een kalme sfeer hangt. “Het is fijn om hier te staan en klanten te helpen, maar het is vooral leuk dat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Ik kan zelf bedenken wat onze klanten leuk zouden vinden. Rita en ik kiezen alle spullen uit en we weten precies waar alles vandaan komt.”