Aithra Award: 'Diversiteit positief effect'

  Zakelijk

BREDA - Zes vrouwen met een topfunctie, die zelfstandig ondernemer zijn of als talent gezien worden staan zaterdag in de schijnwerpers. Allen zijn door de Bredase stichting Aithra genomineerd voor de gelijknamige Award en een aanmoedigingsprijs voor ondernemende vrouwen.


Voor Denise De Vlieger (51) bestuurslid van Almasy NV in Hoogstraten is het een hele eer. Ze vindt het een fijne erkenning. Zelf volgt ze journaliste Annemie Struyf en fotografe Lieve Blancqaert die hun publicaties vooral wijden aan sterke vrouwen hier en in de rest van de wereld.

Ambitie

“Een gezond en rendabel bedrijf blijven runnen samen met ons team van medewerkers. Ik hoopt dat ze met de nominatie een positieve bijdrage kan leveren aan het zelfvertrouwen van vele ondernemende vrouwen.”

Emancipatie geslaagd?

“De emancipatie van vrouwen in België en Nederland is al een enorm eind op weg. En toch zijn er nog wat actiepunten die voor verbetering vatbaar zijn en die hebben volgens mij ook voor een deel te maken met een gebrek aan zichtbaarheid van vrouwen. Eén ervan is ,denk ik, de ondervertegenwoordiging van vrouwen in Raden van Bestuur. Terwijl studies aantonen dat diversiteit juist een positief effect heeft op de beslissingen die er worden genomen.”

“Het ligt volgens mij aan de manier waarop mannen en vrouwen naar het zakenleven en professionele netwerken kijken. Mannen blijken betere netwerkers. We kunnen dus nog veel leren, op onze eigen vrouwelijke manier.”

Een ondernemende vrouw staat gelijk aan

Initiatief nemen, gewoon doén met voldoende zelfvertrouwen. Ik hoop dat Stichting Aithra een bron van motivatie voor vrouwen is om nog ondernemender te worden.”

De filosofie van Aithra spreekt mij aan

“Ik overtuigd ben dat ook vrouwen zich moeten organiseren en netwerken om ervaringen uit te wisselen. De waarden die Aithra vooropstelt hebben ook expliciet betrekking op verantwoord ondernemen. Daar hebben wij, vrouwen een beentje voor op de mannen, vind ik.”

“Het was een goed idee om een award voor vrouwelijk ondernemen in het leven te roepen. Dit zorgt voor aandacht in de media en het publiek. Op die manier dragen we ook bij aan de zichtbaarheid van vrouwen.”

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief