Logo bredavandaag.nl

Aithra Award: 'Ik mis soms ambitie bij vrouwen'

  Zakelijk

BREDA - Zes vrouwen met een topfunctie, die zelfstandig ondernemer zijn of als talent gezien worden staan zaterdag in de schijnwerpers. Allen zijn door de Bredase stichting Aithra genomineerd voor de gelijknamige Award en een aanmoedigingsprijs voor ondernemende vrouwen.


Ze neemt zelf een voorbeeld aan vele vrouwen. De 39-jarige Nicole van Son- van Emmerik is directeur van de Pabo aan de Avans Hogeschool in Breda en wordt geraakt door krachtige vrouwen met humor en een optimistische levenshouding.

Ambitie

“Mijn ambitie is gebonden aan de plek waar ik nu bij hoor. Mijn inzet, talenten, energie en loyaliteit koppel ik met ziel en zakelijkheid aan mijn huidige baan en collega’s. Ik vind het geweldig een bijdrage te kunnen leveren aan de PABO, de ontwikkeling van kinderen, het beroep en imago van leraar basisonderwijs en de maatschappij.”

Emancipatie geslaagd?

“Ik kijk er tweeledig tegenaan. Als het over bestuurders gaat dan zijn dat vaak allemaal mannen. In bepaalde domeinen zit het dus nog niet goed. Ik zie wat dat betreft soms te weinig ambitie bij vrouwen. Dat misschien te maken met de scoringsdrang van mannen. Dat hebben zij van nature meer in zich, maar dat wil niet zeggen dat vrouwen het niet kunnen.”

“In het non-profit domein Onderwijs levert vrouw zijn voordeel op omdat je een voorbeeldfunctie kunt hebben voor (veelal vrouwelijke) leraren met ambitie en je binnen de mannenwereld van bestuurders en beslissers het verschil kan en mag maken.”

Een ondernemende vrouw staat gelijk aan

“Een ondernemende vrouw staat voor mij gelijk aan een vrouw die midden in de maatschappij staat. Een vrouw die vanuit authenticiteit mogelijkheden herkent, ten volle benut en creëert.”

Nauwelijks vrouwen in het kabinet

“Dat is heel erg jammer. De vrouwen zijn nu wel erg ondervertegenwoordigt. De wereld moet in mijn ogen in balans zijn. Zo zou het kabinet verdeeld moeten zijn voor de helft aan vrouwen en de andere helft aan mannen.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief