Afbeelding

Vijf aannemers in race voor bouw centraal station

Zakelijk

BREDA – De race om de bouw van het nieuwe centraal station binnen te slepen is begonnen. Prorail, de gemeente en de NS hebben vijf ondernemers geselecteerd die hun plan mogen indienen.

De aannemers hebben tot het eerste kwartaal van 2011 de tijd hun plannen en berekeningen op te stellen. Daarna beoordelen de betrokken partijen welke twee bedrijven verder mogen in de strijd om de megaklus binnen te slepen. Het NS-station Centraal Breda moet in 2015 worden opgeleverd

“Het kost nogal wat tijd, omdat het project een project is van behoorlijke omvang. Eind volgend jaar vindt de gunning plaats en wordt bekend wie de opdracht krijgt. We kijken vooral naar de prijs van de aanbieder”, zegt een woordvoerder van Prorail die namens alle partijen de aanbesteding regelt.

Dat het prijskaartje een belangrijke rol speelt in de keuze voor de aannemer neemt niet weg dat er ook naar de kwaliteit van het gebouw wordt gekeken, stelt Prorail. “We stellen daarover minimale eisen. Daaraan moeten ze voldoen, maar ze kunnen wel met creatieve oplossingen komen. Toch blijft de prijs doorslaggevend”, aldus de woordvoerder.