foto Queen of The Ring
foto Queen of The Ring

Nieuwe Bredase website kans op Startersprijs

Zakelijk

BREDA – De Kamer van Koophandel maakte deze week de drie kanshebbers voor de West-Brabantse Startersprijs bekend. Ook Evalien Lucas en Diana Ruijs van ‘Queen of the Ring’ uit Breda maken kans op de prijs voor het beste ondernemingsplan.

Evalien Lucas (29) en Diana Ruijs (39) hebben hun nieuwe bedrijf pas net opgestart: “We hebben ons op 1 september ingeschreven bij de Kamer van Koophandel”, vertelt Lucas. Ze is net terug uit Amsterdam, als nieuwe ondernemers hebben de twee vrouwen het ontzettend druk.

“We zijn een website gestart voor vrouwen die een ringsport beoefenen. Denk hierbij aan boksen, kickboksen, bodycombat of zelfverdediging”, vertelt Lucas. “Op de site richten wij ons op informatie over locaties, gyms, wedstrijden, maar ook op tips over gezondheid en welzijn.”

Aan de website zit een webshop verbonden die door Lucas en Ruijs wordt beheerd. Hier zit een uniek aspect aan. “Er zijn natuurlijk genoeg websites over ringsporten”, verklaart Lucas. “Maar deze sites richten zich voornamelijk op mannen. Ook bij webshops is het aanbod voor vrouwen heel erg klein. Vaak moet je voor bokshandschoenen op de ene website zijn en voor een outfit op een andere site, waar je weer andere voorwaarden, leveranciers en verzendkosten hebt. Wij bieden dit alles centraal aan.”

Aandachtspunten voor de jury zijn onder anderen ‘gedrevenheid en ervaring’. Volgens Lucas moet dit geen problemen opleveren. “We zijn beide in de fitness-school begonnen met kickboksen. We vonden het zo leuk, dat we nu zelf ook workshops geven in kickboksen en weerbaarheid. We vinden het gewoon heel erg leuk en we zijn ontzettend gedreven.”

Lucas en Ruijs besloten hun ondernemingsplan in te sturen bij de Kamer van Koophandel omdat ze het zelf een heel erg goed idee vonden. “We hebben heel erg veel contact met vrouwen door onze sport. De vrouwen die wij spreken zijn ook op zoek naar iets nieuws, onze website sluit heel goed aan bij hun wensen en behoeften.”

De website en webshop van de twee nieuwe ondernemers staan nog niet online. “We zijn net begonnen”, vertelt Lucas. “Eerst moesten we zeker weten dat er daadwerkelijk interesse was, ook hadden we totaal geen ervaring met het opzetten van een website. Lucas en Ruijs houden nu contact met hun klanten via Hyves en bezoeken aan sportscholen en wedstrijden.

Zo verkopen ze ook alvast wat van hun producten. “Ook volg ik nu een minor ondernemerschap”, verklaart Lucas. “En een docent helpt ons met het opzetten van de website. Zodra we meer omzet maken, kunnen we meer professionaliseren.”

Ondanks de drukke tijden en het onbekend terrein, blijven Lucas en Ruijs enthousiast. “Het is even een zoektocht”, lacht Lucas: “Maar we komen er wel uit.”

De finale van de Startersprijs vindt plaats op de Startersdag van de Kamer van Koophandel op 6 november.