http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-11-09/nieuw-medisch-centrum-op-komst-hartje-bredafoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-11-09/nieuw-medisch-centrum-op-komst-hartje-bredafoto Erik Eggens

Nieuw medisch centrum op komst in hartje Breda

Zakelijk

CENTRUM - Aan de Nieuweweg 83 naast parkeergarage de Barones moet een compleet nieuw medisch centrum komen. In juni 2011 moeten in het Medisch Centrum de Baronie tien specialisten opereren in drie operatiekamers.

Initiatiefnemer Anand Ramparichan heeft grote plannen met het pand dat hij voor vijf jaar van woningcorporatie Laurentius huurt. De specialisten moeten er cosmetische operaties uitvoeren, maar ook werken er straks specialisten op het gebied van neurologie, orthopedie en urologie.

Ramparichan meldt dat de ABN-Amro financier is van de oprichting van de kliniek. "De bank heeft al groen licht gegeven." Bij de gemeente ligt sinds 9 september een aanvraag bouwvergunning klaar voor het oprichten van een zelfstandig behandelcentrum. Die vergunning wordt momenteel beoordeeld. Op de vergunning staat dat de eigenaar het pand voor 4 miljoen euro wil verbouwen.

Ondernemer Ramparichan werkte eerder als manager bij de Silhouet kliniek in Breda, het Acura MC in Weert en Park Medisch Centrum in Rotterdam. Met uitzondering van Park Medisch Centrum, kwamen de klinieken in opspraak door complicaties na onder andere borstvergrotingen. Volgens Ramparichan was er van die beschuldigingen niet veel waar.

“Maar ik heb nu ook al mijn aandelen in Park verkocht”, meldt Ramparichan. Ook is hij al langere tijd niet meer werkzaam bij Silhouet, dat nu alleen nog een vestiging in Weert heeft. Overigens kwam Ramparichan bij Silhouet nadat het in opspraak raakte.

Medisch Centrum de Baronie mikt op cliënten uit heel Nederland. “Omdat we niet alleen cosmetische operaties doen, willen we samenwerken met het Amphia Ziekenhuis. Zo kunnen we de wachtlijsten bijvoorbeeld iets korter maken”, zegt Ramparichan.

Ramparichan wil niet zo maar iedereen behandelen in de kliniek. “Een gezonde persoon kunnen we opereren. Als het slechter is gesteld met de gezondheid van een cliënt, sturen we die door naar bijvoorbeeld het Amphia. Het risico is dan te groot, dat gaan wij niet doen.”