Mega-order voor VDL Steelweld uit Breda

Zakelijk

BREDA - VDL Steelweld uit Breda heeft een mega-order gescoord voor het leveren van productieautomatiseringssystemen voor één van de fabrieken van Jaguar Land Rover. De order bedraagt tussen de 50 en 100-miljoen euro.

Deze order, bestemd voor de fabriek in West-Midlands, Groot-Brittannië, is de grootste in de geschiedenis van VDL Steelweld en heeft een looptijd van drie jaar.
Het gaat om een productielijn waar meerdere modellen auto’s op geproduceerd gaan worden. Voor de ontwikkeling van deze nieuwe lijn zijn de engineers van VDL Steelweld al in een vroeg stadium bij het proces betrokken. Door ‘simultaneous engineering’ met de mensen van Jaguar Land Rover is een efficiënt productieproces gerealiseerd. De productieautomatiseringssystemen in de fabriek zullen een oppervlakte van circa 12.000 m2 beslaan. De machines worden op twee niveaus geplaatst: onder de productielijnen en boven de transportsystemen.

VDL Steelweld voerde eerder de productieautomatisering uit van de geheel in aluminium uitgevoerde Jaguar XJ in de fabriek in Birmingham.

VDL Steelweld heeft vestigingen in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda. In totaal werken er bijna 200 mensen.