Apotheek Motké-Poels aan de Nieuwe Prinsenkade: in de verkoop. foto Wijnand Nijs
Apotheek Motké-Poels aan de Nieuwe Prinsenkade: in de verkoop. foto Wijnand Nijs

Apothekersfusie: Motké-Poels in de verkoop

  Zakelijk

BREDA – Apotheek Motké-Poels krijgt een andere eigenaar. Nu maakt de apotheker deel uit van de Escura-keten. Reden voor de verkoop is de landelijke fusie tussen de ketens Escura en Lloyds.


De NMA heeft de fusie goedgekeurd, maar daarbij wel bedongen dat de Escura apotheek in Breda wordt afgestoten. In Breda zijn drie Lloyds apotheken, aan de Nieuwe Haagdijk, Thorbeckeplein en de Acaciastraat. Motké-Poels is gevestigd aan de Nieuwe Prinsenkade.

“De NMA heeft beoordeeld dat er anders onvoldoende concurrentie zou zijn in Breda”, geeft woordvoerder Saskia Hammann van Escura aan. Het is niet bekend voor wanneer de verkoop gerealiseerd moet zijn. “Wij hebben daar van de NMA ruim de tijd voor gehad.”

Bij de verkoop worden alle rechten en plichten overgedaan aan de nieuwe eigenaar, stel Hammann. “Dat betekent dat de klanten en personeel meegaan.”

Een van de potentiële kopers is Mediq. Deze keten heeft al twee apotheken in Breda. “Maar dat is aan de NMA om te beoordelen of dat kan”, stelt de woordvoerder. Een andere optie is dat de apotheek zelfstandig verder gaat.

Door de fusie tussen Acura en Lloyds ontstaat de een-na-grootste apotheekorganisatie van Nederland, met als aandeelhouders het Duitse Phoenix en Celesia. De organisatie heeft dan 147 apotheken met een jaaromzet van in totaal meer dan één miljard euro en 1600 medewerkers.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief