Nettorama krijgt maar geen voet aan de grond in Breda

Zakelijk

HOGE VUCHT – Discounter Nettorama mag geen supermarkt openen in het voormalige pand van Opeldealer Vriens aan de Biesdonkweg 31. De gemeente houdt vast aan het geldende bestemmingsplan.

En dat voorziet in de vestiging van veel zaken, maar geen supermarkt. Nettorama-eigenaar Jaap Bastmeijer houdt zich al jaren bezig met het openen van een eerste Nettorama-filiaal in Breda, maar vangt ook nu weer bot.

“Op de locatie mag heel veel, maar een supermarkt weer net niet”, zegt Bastmeijer. “Een privékliniek, onderwijs, een autohandelaar, een caravanadealer, noem het maar op. Een supermarkt op die locatie is echter uitgesloten.”

Volgens Bastmeijer zou een eerste Nettorama ‘fantastisch zijn voor Breda’. “Dan hoeft er meteen geen mega Jumbo meer te komen bij het NAC-stadion”, meent hij. Het plan van de supermarkteigenaar voorziet in 2500 vierkante meter aan winkel met 200 parkeerplaatsen.

Bastmeijer blijft zoeken naar een locatie waar de eerste Nettorama van Breda kan landen. “In Oosterhout komt een nieuwe Nettorama bij het leisurecenter. Wellicht kan dat straks ook voor park de Bavelse Berg.”