Bistro Sharlot uitgeroepen tot Euro-Toques restaurant

Zakelijk

ULVENHOUT - Bistro Sharlot in Ulvenhout is uitgeroepen tot Euro-Toques restaurant van het jaar tijdens de European Fine Food Fair in Maastricht. Sharlotte Oomen, eigenaresse van het restaurant, is enthousiast “We zijn er heel blij mee. Dit versterkt ons team.”

De benoeming Euro-Toquesrestaurant is jaarlijks en staat voor een ambachtelijke keuken en gezonde voeding met gebruik van biologische en streekproducten. De eigenaresse en haar team hebben een goed jaar achter de rug. In 2010 heeft de bistro 'Het Glazen Kalf' gewonnen, een prijs voor het beste gerecht bereid met kalfsvlees.

Daarnaast werden de koks van Sharlot tweede op een aspergeamuse-wedstrijd en behaalden ze de derde plek met hun risottogerecht in Italië. Ook werd het restaurant uitgeroepen tot beste groenterestaurant van de Benelux, kreeg het een vermelding in de culinaire gids Gault Millau en won het een cheque ter waarde van 10-duizend euro van MKB-Nederland voor energiebesparing.

Energiezuinigheid is een van de doelstellingen om kans te maken op de Euro-Toques prijs. “Een Euro-Toques restaurant is duurzaam, bereidt op traditionele wijze producten die bij voorkeur uit de streek komen en gebruikt alleen biologische voedingswaren, alles hier is zelf bereid”, legt de jonge onderneemster uit.

In 2004 studeerde Oomen af aan de NHTV. “Ik kom uit een ondernemersfamilie”, aldus Oomen. “Mijn vriend wilde al langer een restaurant en in mijn woonplaats Ulvenhout kwam een pand vrij. Er zaten hier nog niet veel restaurants en we besloten daar onze bistro te openen.”

Onlangs werd de onderneemster zelfs genomineerd voor zakenvrouw van het jaar en staat de volgende prijs alweer in de steigers. “We zijn samen met twee andere restaurants genomineerd voor beste aspergerestaurant van Brabant. In april wordt de winnaar bekend gemaakt.”