Facilicom neemt Vitron over: banen behouden

  Zakelijk

BREDA – Schoonmaakorganisatie Facilicom neemt het Bredase Vitron Brabant over. Dat bedrijf werd vorige week failliet verklaard. Daardoor zouden 61 mensen op straat komen te staan.


Door de overname blijven er naar alle waarschijnlijkheid 55 banen behouden, zo bevestigt curator Van Oijen. “Dat is wel redelijk uniek, dat een bedrijf zo’n keiharde werkgarantie heeft afgegeven.”

Vitron ging ten onder aan de gevolgen van de recessie, zo het zich nu laat aanzien. “Ik heb geen reden om aan te nemen dat er wat anders speelde”, geeft de curator aan. “Maar volgende week gaan we dat verder onderzoeken, zoals dat hoort.”

Van Oijen geeft aan dat er vorige week in korte tijd een koper is gevonden in Facilicom. “Binnen 24 uur hadden we een stuk liggen van 150 pagina’s waarop geïnteresseerden konden bieden.”

Vrijdagmiddag kwam het tot een principeovereenkomst, zo geeft hij aan. Facilicom heeft aangegeven dat het de bestaande klussen met de bestaande mensen gaat uitvoeren.

Facilicom is volgens eigen zeggen toonaangevend in facilitaire dienstverlening. Het bedrijf heeft onder meer schoonmaakbedrijf Gom al in zijn portefeuille. Het hoofdkantoor van Facilicom bevindt zich in Rotterdam.