http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43917/2011-02-22/exclusief-maatpakatelier-shesuit-opent-bredase-vestigingfoto SheSuit
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/43917/2011-02-22/exclusief-maatpakatelier-shesuit-opent-bredase-vestigingfoto SheSuit

Exclusief maatpakatelier SheSuit opent Bredase vestiging

  Zakelijk

AMSTERDAM/BREDA – Het bedrijf SheSuit uit Amsterdam wil uitbreiden in Breda. SheSuit maakt exclusieve maatpakken voor vrouwen. Angélique Koopmans, oprichter en directeur van SheSuit, ziet in Breda een markt voor de uitbreiding van het bedrijf.


Koopmans ontdekte uit ervaring dat er nauwelijks aanbod bestaat voor vrouwen om mantelpakken of broekpakken te laten maken. “Ik gaf leiding aan technische afdelingen in onder meer het buitenland”, legt Koopmans uit. “Daar ontdekte ik dat vrouwen meer gekleed gaan in broek- en rokpakken. Dat komt in Nederland veel minder voor.”

Koopmans ontdekte daardoor ook dat het kopen van aan een hoogwaardig maatpak voor vrouwen niet heel gemakkelijk bleek. “In 2008 ben ik daarom serieus van start gegaan met SheSuit. Inmiddels heb ik zowel zakelijke als particuliere klanten.”

Omdat de directeur veel klanten uit bijvoorbeeld Antwerpen en Maastricht heeft, kiest ze nu voor Breda om het concept verder uit te breiden. “Een ritje naar Amsterdam is namelijk niet zomaar gedaan. Vooral niet voor zakenvrouwen die over het algemeen een drukke agenda hebben.”

Het oprichten van een Bredaas filiaal van SheSuit wil Koopmans overlaten aan een franchisenemer. “We zijn als bezig met gesprekken voor een kandidaat, maar als morgen een geschikt iemand zich meldt om het bedrijf te runnen, dan kunnen we over een paar maanden open zijn in Breda.”

Waar het filiaal zich in Breda vestigt is nog niet bekend. “Ik laat het over aan de degene die het gaat leiden. Die kent de markt in Breda beter dan ik.”