Hoofdkantoor Rabobank naar Claudius Prinsenlaan

  Zakelijk

CENTRUM – De Rabobank, nu nog gevestigd in de toren aan de Concordiastraat, verhuist het hoofdkantoor naar een nieuw onderkomen aan de Vlaszak. De bank heeft het pand de Prinsenhof verworven.


In het pand zetelde eerst onder andere de Fortis-bank. De Rabobank is verheugd dat het na een lange zoektocht eindelijk kan melden een nieuw onderkomen te hebben aangekocht. “Het was geen dagelijkse bezigheid, maar al met al zijn we toch een kleine tien jaar bezig geweest met het vinden van een geschikt pand”, zegt directievoorzitter Willem-Peter Kriek van de bank.

Volgens Kriek is de verhuizing, die de eerstkomende drie jaar overigens waarschijnlijk nog niet plaatsvindt, hard nodig. “De huidige locatie heeft beperkingen”, vertelt hij. “Zo is de parkeergelegenheid niet optimaal en vormt het gebouw een verzameling van pandjes.”

Met de verhuizing komt de Rabobank tegenover het stadskantoor, het Holland Casino en het Chassé Theater te liggen. “Beter kun je het niet hebben, toch?”, stelt de directievoorzitter.

Wanneer de verhuizing plaats gaat vinden is nog niet bekend. “We hebben het pand net gekocht. Nu moeten er tekeningen worden gemaakt, vergunningen aangevraagd en daarna verbouwd worden. Wellicht over drie jaar”, schat Kriek.

De voormalige ‘Rabotoren’ wordt volgens Kriek verkocht.