Breda heeft primeur met eerste Miss Outlet

  Zakelijk

HOGE VUCHT – Winkelcentrum Hoge Vucht heeft de eerste Nederlandse vestiging van Miss Outlet onder zijn dak. De winkel in Breda verkoopt restanten van onder meer Miss Etam en Promiss.


Volgens Outlet Operations manager Marcel Fransen is de keuze voor deze locatie logisch. “Wij zochten een locatie waar bezoekers vaak terug komen.” En dat is het geval bij Hoge Vucht, waar volgens hem bezoekers vier keer in de week over de vloer komen. “En dat biedt kansen voor ons. Wij moeten het hebben van vaste klanten die tenminste een keer per week terugkomen.”

Volgens Fransen is de winkel in Breda, die voor vijf jaar gehuurd is, een test. “In mei volgt de tweede vestiging. Het is de bedoeling dat er meer vestigingen komen.”

Door een aparte outletformule op te zetten, creëert het moederbedrijf meer mogelijkheden om restanten te verkopen. “Daarmee voorkomen we ook dat we afbreuk doen aan het imago van Miss Etam en Promiss. Bovendien kun je door alle restanten te verzamelen op een plek, weer een hele maatboog aanbieden.”

De winkel gaat naast de genoemde merken waarschijnlijk ook kleding van andere merken verkopen.