Bredaas water voor schoon drinkwater

Zakelijk

BREDA – Verkoop van bronwater om daarmee schoon drinkwater te realiseren in de Derde Wereld. Dat is het doel van de stichting Helder Water uit Breda. Met dit idee is Bredanaar Pascal van Nieulande begonnen wat te betekenen voor de wereld.

“Met de verkoop van dit water willen we waterbronnen financieren voor de derde wereld”, vertelt Van Nieulande, oprichter van Helder Water. “Natuurlijk kijken we eerst of de partij die de bronnen maakt, niet fout is.”

De flessen water zijn verkrijgbaar in halve- en anderhalve literflessen. Naast supermarktketens als Spar en Deka worden de flessen ook verkocht in winkels als de C1000, Jumbo en Super de Boer. “Ook Albert Heijn verkoopt ze, maar ze zijn alleen verkrijgbaar in de 260 grootste winkels. We hopen ze binnenkort in alle winkels te verkopen”, aldus Van Nieulande.

De oprichter van de stichting is er ‘bij toeval ingerold’ vanuit zijn commerciële achtergrond. “Ik dacht eerst met koffie wat te kunnen doen, maar die markt bleek verzadigd. Na een hoop omwegen ben ik bij water gekomen. Dat voelde goed omdat het maatschappelijk en commercieel was.”

De partijen die hem helpen doen dit geheel pro bono. “Niet alleen wil ik het drinkwaterprobleem oplossen maar wil ik in de toekomst ook nog extra op het milieu letten door speciale biologische petflessen.”

De prijs van de flesjes water is niet duurder dan A-merkbronwater.