Ondernemer Jan-Peter Donkers: 'Nieuwe communicatie'

  Zakelijk

BREDA – West-Brabants Jong MKB’er van het jaar wordt dinsdagavond gekozen. Maar wie zijn deze startende ondernemers nou eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Kanshebber 2: Jan-Peter Donkers van De Mooi Gedekte Tafel.


Naam: Jan-Peter Donkers
Leeftijd: 39 jaar
Bedrijf: De Mooi Gedekte Tafel

Waar had u het idee vandaan voor uw bedrijf?
“Ik heb dit bedrijf in 2005 overgenomen van mijn ouders, dus het idee bestond al. Wat ik heb gedaan, is het bedrijf gemoderniseerd. Als eerste heb ik de naam veranderd. Vervolgens heb ik het een nieuwe visie gegeven. Vroeger noemde ik het nog wel eens gekscherend ‘een rondreizend circus’ doordat we alleen beurzen enzovoort bezochten.”

“Nu heb ik één vaste plek, Chaam, genomen waar de winkel staat. Toen hebben we de winkel geüpgraded door producten in het luxe segment te gaan verkopen, maar daarbij wel klanten van het middensegment te behouden. Uiteindelijk heb ik het bedrijf persoonlijker gemaakt.”

Waarom is uw bedrijf innovatief?
“Dat heb ik me in het begin ook afgevraagd omdat de winkel al veel langer bestaat (35 jaar – red.) en het product, porselein, eeuwenoud is en het resultaat altijd hetzelfde is, namelijk het porselein. Ook krimpt de branche. Wat ik heb gedaan is door nieuwe communicatie te gebruiken, mijn artikelen blijvend te verkopen.”

Waarom zou u willen winnen?
“In mijn presentatie is de rode draad een foto van een zalm. Die gebruik ik om te laten zien dat ik niet met de stroom meega, maar juist tegen de stroom in zwem en zo mijn product zo goed mogelijk in de markt probeer te zetten. Naar eigen zeggen ben ik een ondernemer pur sang.”

Bent u zenuwachtig voor de verkiezing?
“Ik ben niet echt nerveus, eerder gezond gespannen, ik heb namelijk wel vaker op grote podia gestaan met het redelijk succesvolle bandje waar ik in zat. Maar ik wil laten zien dat er een verhaal achter mijn winkel zit, niet dat ik een gelukje heb gehad. Ik zal wel balen als ik niet win; ik heb er veel tijd ingestoken.”

Dinsdagavond is de uitreiking zelf.