Telegraaf én Wegener mogen ieder Dichtbij blijven

  Zakelijk

BREDA/AMSTERDAM – De Telegraaf Media Groep mag zijn hyperlokale websites onder de naam Dichtbij blijven gebruiken. Uitgever Wegener/BN DeStem had hiertegen bij de rechter bezwaar aangetekend.


BN DeStem startte in december in West-Brabant met een serie sites onder de naam Dichtbij. Ook deze sites zijn gericht op kleine communities en lokaal nieuws, geschreven door inwoners van elke plaats.

Bijna gelijkertijd lanceerde TMG haar initiatief, eveneens met de naam Dichtbij, bungelend onder het domein Dichtbij.nl. Verwarrend, vond Wegener. De rechtbank in Amsterdam wees de eis van Wegener donderdagmiddag af, tot grote vreugde van Dichtbij-hoofdredacteur Bart Brouwers. “We waren niet verbaasd, maar wel enorm opgelucht”, aldus Brouwers op zijn weblog Dodebomen.nl. Hij verwijst daarbij naar de 'stevige eis' van Wegener.

In zijn blog sluit Brouwers samenwerking met Wegener, en 'andere zogenaamde concurrenten niet uit.' “Ja, dat vergt wel enige lenigheid, want je moet accepteren dat je er niet alleen zelf beter van wordt, maar dat dat ook geldt voor die concurrent.”

Ook BN de Stem mag overigens de naam Dichtbij blijven gebruiken. Het is nog onduidelijk of Wegener in beroep gaat tegen de uitspraak. "De uitgever bestudeert de uitspraak", aldus adjunct-hoofdredacteur Henk Boot van BN DeStem. "Overigens verandert er niets aan de bestaande situatie. Wij zijn van plan de 24 bestaande sites in de lucht te houden."

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief