Imker Evers: ondanks bijensterfte toch uitbreiden

  Zakelijk

ULVENHOUT – Imker Jeroen Evers gaat uitbreiden ondanks het feit dat er tegenwoordig veel bijen op niet geheel verklaarbare wijze sterven. Evers zit op het moment nog in Ulvenhout, maar wil volgend jaar rond deze tijd zijn nieuwe bijenboerderij in Strijbeek gaan openen.


Over hoe hij zijn hoofd boven water houdt, is hij duidelijk. “Hard werken en doen wat je kan doen voor je bijen.” Logisch, maar wat houdt dat in? “Je moet bijhouden hoe je bijen leven, volgt adviezen om sterfte te voorkomen of in te dammen en we kweken extra bijenvolken. Dat is om een eventuele terugval op te kunnen vangen”, volgens Evers.

In het nog te bouwen nieuwe pand aan de Strijbeekseweg wil Evers een zogeheten bijencentrum gaan realiseren. “We willen daar honing gaan verwerken, imkers opleiden, maar natuurlijk ook bijen houden.”

Op de plek waar de bijenboerderij moet komen, zit nog een ander gebouw. “Dat gaat eerst plat en dan hopen we na de bouwvakvakantie in de zomer te gaan bouwen”, legt de imker uit. De website van de nieuwe 'boerderij' is nog niet helemaal klaar, maar wel bereikbaar.