Bosch Security Systems weg uit Breda

  Zakelijk

BREDA – Bosch Security Systems vertrekt in het eerste kwartaal van 2012 uit Breda. Bosch voegt beide bestaande vestigingen samen in Eindhoven. In Breda werken nu 160 mensen.


De verhuizing uit Breda is volgens woordvoerder Frank Leermakers een logisch gevolg van de reorganisaties van de afgelopen jaren. “Daardoor moeten de huisvestingskosten door een te smalle basis gedragen worden. Bovendien zien we synergievoordelen door de afdelingen samen te voegen.”

De vestiging aan de Kapitelweg kent een lange historie. Voordat de naam Bosch op de gevel verscheen, in 2002, was het bedrijf decennialang eigendom van Philips. Het is de bedoeling dat alle 160 mensen meegaan naar Eindhoven, zo geeft Leermakers aan.

Het was voor Bosch Security Systems geen optie om in Breda de hoofdvestiging te maken. “Eindhoven is dé plaats als het gaat om beschikbaarheid op de arbeidsmarkt van technisch personeel, onder meer door de Technische Universiteit die er is. In Breda neemt de uitstroom uit opleidingen van mensen aan wie wij behoefte hebben alleen maar af.”

Overigens blijven Bosch Powertools en Skil Powertools wel in Breda gevestigd. Beiden zitten aan de Konijnenberg.