http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/47387/2011-04-14/wijnwinkel-grapedistrict-naar-bredafoto Grapedistrict
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/zakelijk/47387/2011-04-14/wijnwinkel-grapedistrict-naar-bredafoto Grapedistrict

Wijnwinkel Grapedistrict naar Breda

Zakelijk

BREDA – Wijnwinkel Grapedistrict uit Amsterdam, wil ‘zo snel mogelijk’ een vestiging in Breda openen. Grapedistrict heeft nu negen vestigingen door heel Nederland.

Freek Padberg begon met Gijs Groenevelt en Joost Bockwinkel in 2006 de eerste Grapedistrict aan de Van Woustraat, om de hoek bij de Albert Cuypmarkt. Inmiddels kent Amsterdam vier andere winkels en heeft het drietal ook zaken in Haarlem, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Het drietal deelde de passie voor wijn en meende dat wijnwereld een frisse wind kon gebruiken. Ze zegden hun kantoorbaan op en acht maanden later opende de eerste Grapedistrict. Vorig jaar won de webshop van Grapedistrict de prijs voor ‘Beste Wijn-Webwinkel’.

Onder andere doordat er via de webshop veel bestellingen uit met name Breda kwamen, heeft het drietal besloten een winkel te openen in de Baroniestad. “Blijkbaar waarderen veel Bredanaars ons concept en de wijnkeuze”, legt Padberg uit. “Door de grote belangstelling onder Bredanaars, gaan we graag naar Breda.”

Wanneer de winkel opengaat is afhankelijk van wanneer zich een kandidaat meldt die de winkel wil runnen.