Smits Ambachtelijke Cocolaterie
Smits Ambachtelijke Cocolaterie

Nieuw jasje voor Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie

  Zakelijk

(advertorial) - Na tweeënhalve week verbouwen, is Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie deze vrijdag weer geopend. Uiteraard met de vertrouwde huisgemaakte lekkernijen. “Het was tijd voor een frisse wind”, aldus Yvette Cooijman.


En die frisse wind bleek meteen alles omvattend. “Omdat het interieur en de gevel met elkaar verbonden waren, konden we niet alleen het een of het ander doen”, vertelt Cooijman. Dus ziet de winkel er nu van binnen en van buiten nieuw uit.

Weg zijn de hoekjes in de gevel en de inrichting die ook al naar schatting dertig jaar meeging. “Wij zitten hier nu zelf elf jaar, maar de winkel zit al zo’n zestig jaar op deze plaats”, licht de eigenaresse toe. Het bedrijf zelf bestaat zelfs al 101 jaar.

Begin dit jaar kreeg Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie de Breda Pluim van de vakjury. Toen was enige puntje van kritiek de inrichting. “Maar wij wisten toen al lang dat we dat gingen aanpakken, maar daar konden we op dat moment nog niks van zeggen. Nu hebben we laten zien dat we daar al mee bezig waren en dat we er werk van hebben gemaakt.”

Qua inrichting en qua uitstraling is de winkel geheel vernieuwd, waardoor alles er nog lekkerder uitziet. “Ons assortiment blijft natuurlijk vertrouwd, wat goed is, is goed. We maken nog steeds alles zelf”, vertelt Cooijman. “Wel hebben we de winkel meteen ingericht voor het nieuwe seizoen en hebben we ons herfstassortiment staan.”

Voor klanten die vrijdag 18 september en zaterdag 19 september hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, heeft Smits’ een verrassing. “‘s Ochtends hebben we koffie met een bonbon, ‘s middags hebben we een proeverij van cholicups, chocolade glaasjes met daarin een likorette.”

Smits’ Ambachtelijke Chocolaterie
Wilhelminastraat 50
Breda
Bezoek Smits' op Facebook