Vinnie de Laat/076 My Way Of life

Het verhaal achter de 076 BRD shirts

  Zakelijk

(advertorial) - Het beeld van de Bredase dj Hardwell op Breda Live met het herkenbare shirt met de cijfers en letters 076 BRD was de kers op de taart. Onverwachts gaf de dj daarmee 076 My Way of Life een duw in de rug. Het shirt verkoopt het best, maar er zijn inmiddels meer ontwerpen, zoals een loopshirt én babyrompertjes.


“We hebben het idee voor 076 My Way Of Life anderhalf jaar geleden bedacht”, vertelt Bernard Jongbloets over het ontstaan van de kledinglijn. “Roel en ik kenden elkaar van het schoolplein en onze zonen zaten bij elkaar in het voetbalteam. Pascal en Roel kenden elkaar van het café. Samen bedachten we dat Breda chauvinistisch genoeg zou zijn om met Breda op een shirt rond te gaan lopen. Toen hebben we besloten daar iets mee te gaan doen en zijn we daar eens over gaan brainstormen.”

Na een jaar voorbereidingen, ontwerpen bedenken opende 076 My Way of Life een half jaar geleden de webshop, met daarin ook het bewuste ‘Hardwell-shirt’. Bij Breda Live kregen de heren het voor elkaar dat Hardwell een shirtje aan zou doen, backstage voor een foto. “Tot onze verrassing hield hij het aan. Dat heeft ons bedrijf wel een extra push gegeven.”

Inmiddels is de shop een half jaar verder en is er ook een pop-upstore in de Veemarktstraat die op zaterdag geopend is. “En soms op andere dagen”, voegt Jongbloets toe, “dat communiceren we dan via Facebook en Instagram.” 

De collectie is ook gegroeid. Naast shirts voor dames, heren en kinderen, komt ook de kleding voor de komende seizoenen nadrukkelijk in beeld. “Zoals bijvoorbeeld sweaters en hoodies”, aldus de ondernemer. Maar ook voor de allerkleinsten is er kledij: “Inmiddels hebben we met rompertjes in de webshop.”

Ging het tot nu toe nog veel om vrije tijdskleding, 076 My Way Of Life haakt ook in op de behoefte aan sportkleding. “De Singelloop komt er natuurlijk aan, vandaar dat we ook een loopshirt aanbieden.”

De ontwerpen voor de kleding ontstaan binnen het team. “Dat doen we met jonge creatieve geesten die kunnen maken wat wij verzinnen, maar die ook zelf met ideeën komen voor ontwerpen. Dat is een beetje een wisselwerking”, vertelt Jongbloets. “Leuk is dat we nu ook het 076-fietslogo van de gemeente Breda mogen gebruiken.”

Benieuwd naar de collectie? Op 076mywayoflife.nl is alles terug te vinden én te bestellen.
De winkel van 076 My Way of Life aan de Veemarktstraat 60 is elke zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur.

foto Vinnie de Laat/076 My Way Of life