Peter Bastiaansen laat zien hoe de meubels in je eigen huiskamer staan.
Peter Bastiaansen laat zien hoe de meubels in je eigen huiskamer staan.

Je woonkamer in 3D voorproefje bij Bastiaansen Wonen

  Zakelijk

(advertorial) - Spreken met Peter Bastiaansen over meubels is als een ontdekkingstocht door de wereld van modern wonen en design. De eigenaar van het jubilerende Bastiaansen Wonen in Bavel staat met passie voor zijn interieurproducten. “Het is mooi om mensen op ideeën te brengen.”


Bastiaansen heeft meer dan drieduizend vierkante meter aan stoelen, fauteuil, banken, eetkamer tafels en verlichting in de winkel aan de Kerkstraat 33 in Bavel. “Design en modern”, vertelt de ondernemer. “Al is die scheidslijn dun. Het zijn in elk geval allemaal ontwerpen waar kwaliteit en oog voor design centraal staan.”

Dus biedt de woonwinkel merken als Bert Plantagie, Cloak, Conform, Harvink, Helderr, Topform en Leolux. “We hebben oog voor Nederlands ontwerp, maar speuren zelf op beurzen in onder meer België en Duitsland naar nieuwe ontwerpen”, aldus Peter Bastiaansen. “Nederlands ontwerp is er bijvoorbeeld ook in de slaapkamer, met Auping.”  

Inspiratie opdoen gaat haast als vanzelf bij Bastiaansen. “Maar soms is het lastig voor mensen om in te schatten of iets wel of niet past in huis, of mooi op zijn plek staat”, weet hij. “Dan kunnen we op de computer hun woonkamer in 3D namaken en de meubels plaatsen.”

Dat gaat vrij eenvoudig, laat hij zien. “We kunnen van de merken die we verkopen op schaal de meubels op hun plek zetten.” Hij voegt op de computer de daad bij het woord. De tafel schuift door de ruimte. “We hebben alleen even tijd nodig om op basis van een tekening en wat foto’s de kamer op schaal na te maken.”

Juist met deze mogelijkheden onderscheidt Bastiaansen zich, weet hij. “Maar ook door even bij klanten thuis te gaan kijken met een proefexemplaar, om te zien of de kleur goed is, of om mee te kijken.”

In de grote woonwinkel wandel je door de verschillende stijlen en voorbeelden. “Kijk, zie je die twee rode stoeltjes”, wijst Bastiaansen naar een hoek in de winkel. “Juist doordat daar een kleurrijk schilderij boven hangt, kan dat.” Het zijn voorbeelden die hij ook graag aan klanten geeft. Laten zien wat kan werken en waarom.

Bastiaansen heeft ook voor detail, net als de klanten die naar Bavel komen. “Die waarderen originaliteit in de ontwerpen, de kwaliteit van een stof en de afwerking.” De meubels zijn weer wat expressiever dan een aantal jaar geleden. “Het mag weer meer kleur hebben. Het interieur volgt de mode daarin. Je ziet ook meer lichte houttinten en materialen als keramiek, maar ook pluche”, wijst hij naar een antraciete bank. “Daar heb je bij je oma misschien ook wel opgezeten. Dat kan weer.”

De passie voor alles wat met interieur te maken zit in het DNA van het bedrijf. “We hebben eigen bezorgers die ook de meubels in elkaar zetten. Die doen dat met liefde. Dat plaatsen van meubels mag bij wijze van spreken niet te makkelijk zijn.”

Bastiaansen Wonen
Kerkstraat 33, Bavel
www.bastiaansenwonen.nl