Heijmans

Start verkoop 85 appartementen De Kyker

  Zakelijk

BREDA – De 85 appartementen die onderdeel zijn van nieuwbouwproject De Kyker gaan zaterdag 31 oktober officieel in de verkoop. Heijmans Vastgoed heeft de plannen voor dit appartementencomplex, dat enkele jaren geleden voor het eerst op de markt kwam, geheel vernieuwd.


De Kyker komt op de hoek van de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat. Tijdens een informatieavond eerder deze maand werden aan zo’n honderd belangstellenden de eerste artist impressies vertoond, met daarbij ook de eerste plattegronden. Daardoor kregen de mogelijke toekomstige bewoners meteen een indruk van de indeling van de vele verschillende woningen.

Het plan bestaat uit 85 appartementen variërend in grootte van ca. 71 m2 – 215 m2. Deze appartementen zijn gelegen in de hoogbouw van torenappartementen verspreid over 10 verdiepingen en in een laagbouw van drie verdiepingen langs de Zwijnsbergen- en Zorgvlietstraat.

Dankzij de vele zonnepanelen en de toegepaste isolatievoorzieningen wordt het complex energiezuinig. Bijkomstig voordeel is dat de servicekosten daardoor ook laag zijn. Ieder appartement krijgt onder meer een eigen tuin op het zuid-westen of balkon. Ook is er een berging zowel voor de fiets als inpandig voor de wasmachine/technische ruimte. Het appartement wordt voorzien van vloerverwarming, een complete badkamer en een individueel gasgestookte CV-ketel.

Zoveel mogelijk appartementen hebben een balkon op de zonnige kant en met volop privacy. Het complex kent een ruime hal bij de entree, die naast twee liften ook een gemeenschappelijke ruimte met een multifunctionele invullingsmogelijkheid. Daarbij wordt gedacht aan een vrijblijvende ontmoetingsruimte, met bijvoorbeeld een leesruimte, bibliotheek, mogelijk een spreekuur van de wijkverpleegkundigen.

De Kyker wordt één van de eerste appartementencomplexen van Heijmans waarin het slimwonen huisbesturingssysteem toegepast gaat worden. Met het slimwonensysteem, dat tijdens de start verkoop in een speciale truck bekeken kan worden, kan niet alleen het energieverbruik gemonitord op de (iOs/Android) smartphone of tablet, of de thermostaat worden bediend. “Nu gaan wij verder door de plafondlichtpunten te koppelen en deze ook intelligent te maken. Ook wordt de rookmelder gekoppeld aan de lichtpunten. Zodra een rookmelder geactiveerd wordt gaan daardoor alle lampen in het appartement automatisch aan.”

De appartementen krijgen een ‘alles-uit’-schakelaar bij de voordeur, waarmee licht in de gehele woning kan worden uitgeschakeld. “Maar ook enkele wandcontactdozen worden gekoppeld aan deze zelfde ‘alles-uit-knop’ waardoor je, als je weggaat, nooit meer hoeft te twijfelen of er nog apparatuur zoals je koffiezetapparaat aanstaat.”

Start verkoop
Op 31 oktober start de verkoop van DE KYKER bij Van de Water makelaardij aan de Keizerstraat in Breda. Tussen 10 en 13 uur is iedereen van harte welkom.