Leapp, voor bijna nieuwe Apple en iPhone

  Zakelijk

(advertorial) - Een nieuwe iPhone, een MacBook of iMac is hartstikke mooi. Dat vinden ze bij Leapp ook. “Maar het is niet altijd nodig”, weet Sjoerd Janssen. Hij is storemanager van Leapp, gespecialiseerd in wat de keten refurbished Apple-producten noemt.


Refurbished? Janssen legt uit. “Dat betekent dat we Apple-producten een tweede leven geven. We kijken ze na op onder meer batterijfunctioneren en zorgen dat ze weer helemaal 100% zijn.” Bij Leapp gaat het vaak om iPhones, iPads of Macbooks die eerst zakelijk zijn ingezet. “Nadat ze zijn nagekeken en door ons worden verkocht geven we weer een jaar garantie. Alles is honderd procent in orde, het enige dat kan afwijken is het uiterlijk.”

Leapp kent drie categorieën gebruikte Apple-producten. “Als nieuw, licht gebruikt of zichtbaar gebruikt”, vertelt Janssen. “Logischer wijs is zichtbaar gebruikt goedkoper dan licht gebruikt. Dat sluit ook aan op de wensen van klanten. Een klant met kinderen zegt misschien ‘bij mij ziet de iPad er na een dag toch al zichtbaar gebruikt uit.”

Inmiddels bestaat Leapp drie jaar. De winkel in Breda aan de Wilhelminastraat 1 opende iets meer dan een jaar geleden de deuren. “Het slaat aan”, weet Janssen. “Leapp opent dit jaar nog een winkel in Den Bosch en we zijn ook al in België en Duitsland te vinden.” Om aan te geven dat de behoefte bij het winkelend publiek aan Apple’s met een tweede leven er is: Leapp was in 2014 de vierde snelste groeier bij de FD Gazellen Award, de prestigieuze index voor snelgroeiende bedrijven.

Terug naar de dagelijkse praktijk. In de winkel pruttelt de koffie. Een klant zit met een koffie relaxt te wachten tot een van de medewerkers zijn MacBook heeft voorzien van extra geheugen. “Dat doen we dus ook”, verklaart Janssen. Apple-gebruikers kunnen voor een nieuwe, snellere harde schijf of extra geheugen terecht in de winkel. “Dat doen we zelf. Ingewikkelder zaken doen we centraal in Amsterdam.”

Klanten komen soms binnen met een verlanglijstje. “Uitgebreide videokaart, extra veel geheugen”, weet Janssen. “Wij vragen altijd waarvoor iemand zijn computer of telefoon wil gaan gebruiken. Het nieuwste van het nieuwste is lang niet altijd nodig. Daardoor verkopen we niet per se het duurste model, maar wel het model dat aansluit bij de wensen van de klant. Wij geven een eerlijk verhaal.” Dat advies is ook via chat te verkrijgen. “Vanuit de winkels en vanuit onze klantenservice beantwoorden we vragen van klanten.”

Het hergebruik van Apple’s is niet alleen goed voor de portemonnee van de klant, maar ook goed voor het milieu. “Door producten een nieuw leven te geven dragen we een steentje bij aan het verminderen van elektronica-afval.”

Leapp Breda
Wilhelminastraat 1
4818 SB Breda
088-1005 127
breda@leapp.nl


 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief