Afbeelding
Optisport

Het geheim van een dagje ijspret in Breda

Zakelijk

(advertorial) - Waar Erben Wennemars en Mark Tuitert bij de eerste vermoedens van nachtvorst  staan te popelen om zich warm te draaien voor een mogelijke Elfstedentocht, neemt in Breda de schaatskoorts nu al hevig toe. Want ook wie niet de ambitie heeft om een Elsftedentocht te schaatsen, kan prima terecht op Kunstijsbaan Breda.

10 oktober opende de ijsbaan feestelijk het seizoen met een drukbezochte open dag. Inmiddels is de herfst al weer vier weken richting winter opgeschoven en ligt de baan er weer prachtig bij. Na het passeren van de entree, krijg je als bezoeker meteen een wintersport gevoel.

Op de 400 meterbaan staan en gaan de neuzen allemaal dezelfde kant op, en draaien de ervaren en minder ervaren schaatsers in kleurrijke winter- en schaatskledij vrolijk hun rondjes tegen de klok in. Daarbinnen, op de ijshockeybaan, is het een wirwar van spelende beginners en gevorderden en klinkt gelach en geroezemoes.

“De ijsbaan heeft alles te bieden voor een dagje uit”, weet manager Marlin de Swart van Optisport als geen ander. “Je kunt je de hele dag amuseren, want een ticket geeft je toegang van opening tot dat we dicht gaan die dag. En tussendoor kun je wat drinken en eten in ons sfeervolle schaatscafé ‘t Wakske.”

Natuurlijk is de schaatsbaan een prima dagje uit voor gezinnen, maar daarnaast heeft Optisport ook bedrijven genoeg te bieden. “Van een schaatsclinic, tot clinic curling of ijsspelen, naar wens in combinatie met een compleet aangeklede borrel of buffet. Of alleen een borrel in ijssfeer, dat kan ook natuurlijk”, vertelt De Swart. “Daarnaast haken we in op landelijke evenementen op de baan. Bijvoorbeeld bij de marathon op 19 december, waar we een speciaal bedrijfsarrangement hebben.”  

Gedurende het seizoen is er van alles te doen, waarbij de gezelligheid hoog in het vaandel staat. "In de kerstvakantie gaan we een recordpoging schaatsen-in-kerstmanpak wagen en proberen we met carnaval de langste ijspolonaise ter wereld te verbreken." En als je nu geen schaatsen hebt? Dat is geen probleem, weet De Swart. “Via de Azzuri-winkel op de ijsbaan kun je kunst- en ijshockeyschaatsen en Noren huren.”

Benieuwd naar de zakelijke arrangementen voor een dagje ijspret, een kinderfeestje, bedrijfsborrel of naar de mogelijkheden als recreatief schaatser op IJsbaan Breda? Neem een kijkje op de website of neem contact op met Marlin de Swart van Optisport.

Optisport IJsbaan Breda
Terheijdenseweg 506
Breda