Alex Sanders van Lot66 in Breda.
Alex Sanders van Lot66 in Breda.

‘Mijn visie is een keten in de kartbranche’

  Zakelijk

(advertorial) - Alex Sanders is een ondernemer met zijn visie altijd scherp in het vizier. Vanuit die visie liet hij kartbaan Lot66 uit de as van de crisis herrijzen door te innoveren. Het resultaat is een breed leisurebedrijf met de potentie voor een keten. Paradepaardjes zijn de gloednieuwe electrokarts én de zelfontwikkelde gameomgeving waarin je real time kunt meeracen met karts op het circuit.


“Lot66 is een leisure centre, een one-stop-shop voor een leuke dagbesteding, inclusief verschillende soorten horeca. Karten wordt het meest gedaan, maar je kunt bij ons ook lasergamen en sumoworstelen of een Segway of Solex huren. De andere kant van ons bedrijf is Lothian, waar we dienstverlening voor soortgelijke bedrijven bieden en waarin we optreden als reseller voor een aantal producten, zoals electrokarts, een lasergamesysteem en een ICT-systeem om dit soort bedrijven te runnen. Verder hebben we zelf software ontwikkeld die het mogelijk maakt om interactief mee te racen. We zijn hier heel enthousiast over en staan op het punt van introduceren.”

“In mijn studententijd heb ik altijd veel gekart. Het viel mij toen al op dat in deze branche geen ketenvorming bestond en dat er wel eens een goed verdienmodel in zou kunnen zitten. Toen ik deze zaak in 2008 kon overnemen ben ik ervoor gegaan. Alleen die keten moest even wachten: het was volop crisis. Maar we konden ons wel oriënteren. Inspiratie vonden we vooral in het buitenland, onder andere in de Italiaanse electrokarts. We wilden karting graag toegankelijker maken en electrokarts zijn sneller, gebruiksvriendelijker, schoner en veiliger. De ondernemer in mij dacht vervolgens: als ik op zoek ben naar nieuwe producten in deze leisuremarkt, dan zijn er vast meer. Vanuit die gedachte is ons resellerschap ontstaan.”

“Als je leisure naar een ander niveau wilt brengen, moet je het interactief kunnen maken. Via de gameomgeving die we hebben ontwikkeld kun je straks overal ter wereld met ons meeracen! Je kunt op die manier met je bedrijf ook echt naar buiten toe en een online community opbouwen. We hebben voortdurend NHTV- en techniekstudenten lopen om voeling met de markt te houden, ideeën te ontwikkelen en ons te helpen met de electrokarts. Alleen duurde het even voor we de juiste mensen om ons heen hadden verzameld om de gameomgeving echt te bouwen. Uiteindelijk heb ik twee partners gevonden die het samen aandurfden.”

"De combinatie van onze gameinnovatie en de ‘groene’ electrokarts vond de provincie de moeite waard om een subsidie aan te verlenen in het kader van stimulering van leisure in de regio. Voor de subsidieaanvraag hebben we de mensen van DRV ingeschakeld. Zij hebben ons geweldig begeleid. En niet alleen op het gebied van subsidies, onze contactpersoon Jeroen van der Krabben identificeert zich echt met ons bedrijf. Vooral in die moeilijke tijd dat we doorzettingsvermogen moesten tonen en kostenbeheersing veel aandacht vroeg, was hij een onmisbare counterpart. Maar dankzij de recente ontwikkelingen zie ik een enorme potentie in karting. Behalve voor mezelf dan, want door alle drukte heb ik al veel te lang niet meer gereden, haha!”

Wilt u meer weten? 
Kijk dan op www.lot66.nl.

DRV Accountants & Adviseurs is met een team van 450 medewerkers en 11 vestigingen in Zuidwest-Nederland een inspiratiebron voor nuchtere ondernemers. Wilt u meer weten over DRV? Kijk dan op www.drv.nl.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief