Lesli Taihuttu

Duitse multinational ZEISS opent vestiging in Breda

  Zakelijk

BREDA - Het internationale technologiebedrijf ZEISS, gespecialiseerd in optiek en opto-elektronica, heeft zich gevestigd in het BondPark in Breda. Het gebouw aan de Graaf Engelbrechtlaan is deze week op feestelijke wijze geopend door burgemeester Paul Depla.


Depla ziet de komst van de Duitse multinational, met ruim 150 werknemers, als een ‘belangrijke impuls voor Breda’. De keuze voor Breda als nieuwe thuisbasis is mede tot stand gekomen dankzij de centrale ligging in de Benelux. ZEISS was eerder gevestigd in Sliedrecht.

ZEISS ziet in Breda ook nieuwe samenwerkingsmogelijkheden, zoals samenwerking met de Uitvindfabriek, gevestigd in de voormalige snoepfabriek De Faam. Dit biedt jongeren een plek om kennis te kunnen maken met techniek. “We vinden het belangrijk om ook aandacht te hebben voor jongeren om hun interesse in de techniek te bevorderen”, aldus Stefan Claes, Managing Director Benelux.

In het ZEISS Experience Center toont het bedrijf nieuwe producten voor de optiekbranche. Het bedrijf produceert lenzen voor camera’s, telescopen en operatiemicroscopen.

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief