De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan.
De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Foto: PERRYROOVERSFOTOGRAFIE

Politie houdt twee verdachten aan voor schietpartij in centrum

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Het uitgaanscentrum van Breda is afgelopen nacht opgeschrikt door een schietpartij. In de Reigerstraat zijn meerdere personen gewond geraakt met mogelijke schotwonden. De politie heeft twee verdachten aangehouden. 

Rond 01.30 uur kwam er een melding binnen over een mogelijk schietincident in het centrum van Breda. In de Reigerstraat werden drie gewonden met mogelijke schotwonden aangetroffen. De drie slachtoffers zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is in de straat vol horecagelegenheden. Agenten hebben ter plaatse onderzoek uitgevoerd om de toedracht vast te stellen. Ook zijn sporen veiliggesteld. Uitgaanspubliek werd op afstand gehouden. 

Verdachten
De politie kon al snel een 35-jarige man uit Hilvarenbeek aanhouden op de Vismarktstraat. Diverse verklaringen van omstanders gaven een goed signalement van andere mogelijke verdachten. Na een korte zoektocht in de stad werd er op de Slingerweg een 33-jarige man uit Breda aangehouden. De twee verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek en verhoor. 

Er is sprake geweest van een mogelijke derde verdachte. Ten tijde van de schietpartij werd er in de buurt iemand aangehouden. Echter had deze persoon niets met dit incident te maken.