Afbeelding
Foto: Tom van der Put

Volle trein botst op stilgevallen auto van Bredanaar (47) zonder rijbewijs in Prinsenbeek

Door: Olaf Knook Politie

PRINSENBEEK - Een sprinter met reizigers is donderdagochtend op de Spoorstraat in Prinsenbeek gebotst tegen een auto met een aanhanger die op het spoor tot stilstand kwam. Het incident vond plaats rond 07.30 uur. De bestuurder van de auto, een 47-jarige man uit Breda, had geen rijbewijs. De trein liep schade op aan de voorkant, waardoor deze niet verder kon rijden. De passagiers van de sprinter zijn geëvacueerd.

Het incident begon toen een auto met een aanhanger vol dakpannen plotseling tot stilstand kwam op de spoorwegovergang. Op dat moment naderde een sprinter met reizigers die onderweg was naar zijn volgende bestemming. De bestuurder van de auto slaagde er niet in om het voertuig tijdig van het spoor weg te halen.

De machinist lukte het niet om de trein op tijd tot stilstand te brengen en botste op de aanhanger van de stilgevallen auto. De botsing heeft schade veroorzaakt aan de voorkant van de trein. Ook de overweglichten en slagboom zijn door de aanrijding beschadigd. De dakpannen op de aanhanger liggen verspreid over de spoorwegovergang. Het netje dat op de aanhanger over de dakpannen was bevestigd, zat vast aan de voorkant van de trein.

Geen rijbewijs
De hulpdiensten kwamen ter plaatse om het incident verder af te handelen. De passagiers in de trein zijn geëvacueerd. De bestuurder van de auto is meegenomen door de politie voor verder onderzoek om de exacte oorzaak van het incident vast te stellen. Het treinverkeer tussen Breda en Rotterdam ligt stil tot de situatie weer veilig is. Niemand is gewond geraakt.

De politie laat weten dat de bestuurder van de auto niet in het bezit is van een rijbewijs. De verdachte is een 47-jarige man uit Breda. Hij krijgt een bekeuring voor rijden zonder een rijbewijs. Een bloedproef moet uitwijzen of hij onder invloed was. 


De voorkant van de sprinter is beschadigd - Tom van der Put