Een videostill van de uitzending over de mishandeling.
Een videostill van de uitzending over de mishandeling. Foto: Videostill Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht: Politie zoekt daders van carnavalsmishandeling in Breda

Door: Olaf Knook Politie

BREDA - Het programma Opsporing Verzocht heeft op dinsdagavond aandacht besteed aan een mishandeling tijdens carnaval in Breda. Op zaterdag 18 februari 2023 probeerden twee mannen om een nepgouden ketting van een man uit Utrecht af te pakken, waarbij een van de verdachten het slachtoffer mishandelde en hem bewusteloos sloeg.

Het incident vond plaats op het Kerkplein in Breda tijdens de carnavalsfestiviteiten bij de Grote Kerk. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Utrecht, werd benaderd door twee mannen. Een van hen was verkleed als sjeik, terwijl de andere een Gucci-pet droeg. Deze mannen hadden hun zinnen gezet op de nepgouden ketting van het slachtoffer, wat leidde tot oplopende irritatie.

Uiteindelijk escaleerde de situatie toen de ‘sjeik’ het slachtoffer aanviel en hem een harde klap in het gezicht gaf. Hierdoor verloor de Utrechter het bewustzijn en viel hij achterover, waarbij hij meerdere breuken in zijn neus opliep. Een bekende van het slachtoffer probeerde in te grijpen, maar kreeg eveneens klappen. De daders slaagden er vervolgens in om in de verwarring te ontkomen.

Het incident gebeurde kort na 18.30 uur op zaterdag 18 februari 2023. Hoewel de verdachten zich feestelijk hadden aangekleed, zijn ze duidelijk vastgelegd op beeld. Op de beelden die in Opsporing Verzocht zijn getoond, zijn twee mannen te zien. De eerste verdachte is een getinte man met een Gucci-petje en een vest met daarop de tekst ‘SWAT’. De tweede verdachte draagt een zonnebril en een wit gewaad. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de man met het petje de ketting van het slachtoffer aftrekt, wat resulteerde in het incident.

De verdachten hoeven niet per se uit Breda te zijn gekomen, aangezien ze, net als het slachtoffer, mogelijk naar de stad waren gekomen om carnaval te vieren. De politie roept het publiek op om de beelden zorgvuldig te bekijken en onmiddellijk contact op te nemen als iemand (een van) de verdachten herkent.

Contact met de politie
Tips kunnen worden doorgegeven op de volgende nummers:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000