Afbeelding
Foto: politie.nl

Politie verricht drie aanhoudingen tijdens horecatoezicht in het uitgaanscentrum

Door: Eveline Jansen Politie

BREDA- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda drie aanhoudingen verricht. Er waren veel groepen in de stad, waarbij het SOS- team in de voorfase goed werk verrichtte. Toch moest de politie enkele keren ingrijpen bij opstootjes. Het gaat om aanhoudingen voor het beledigen van politieambtenaren, het bedreigen van een beveiliger en om het mishandelen van een BOA.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie tijdens horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda drie aanhoudingen verricht. Er waren veel groepen in de stad, waarbij het SOS- team in de voorfase goed werk verrichtte. Toch heeft de politie driemaal aanhoudingen moeten verrichten voor het beledigen van politieambtenaren, het bedreigen van een beveiliger en het mishandelen van een BOA.

Beledigen van politieambtenaren

Een 21-jarige Roosendaler werd zondag omstreeks 01.50 uur op de Lange Brugstraat aangehouden voor belediging. Kort daarvoor was hij een café uitgezet. Tijdens het gesprek met de horeca agenten, die hem daarover aanspraken, vond hij het nodig hen te beledigen. Later werd tijdens het onderzoek aan zijn kleding in zijn rechtersok nog een mes aangetroffen. Hiervoor krijgt de man een proces-verbaal inzake de Wet Wapens en Munitie.

Bedreigen van beveiliger

Een 37-jarige man uit Litouwen werd omstreeks 03.10 uur op de Vismarktstraat aangehouden voor bedreiging. Hij zou een beveiliger van een horecazaak met de dood bedreigd hebben. De beveiliger heeft aangifte gedaan. Ook is er een getuige gehoord.

Mishandelen van een BOA

Een 53-jarige man uit Made werd omstreeks 03.55 uur aangehouden op de Nieuwe Prinsenkade omdat hij daar een handhaver van de gemeente tegen het linkeroor zou hebben geslagen. Dat gebeurde terwijl hij zich bemoeide met een bekeuringssituatie. De BOA’s waren op dat moment bezig de broer van de verdachte te bekeuren voor wildplassen.