De man gooit een brandend voorwerp naar binnen
De man gooit een brandend voorwerp naar binnen Foto: Bureau Brabant

Bredanaar parkeert op Ettensebaan: 72 uur later blijkt auto gestolen en afgebrand

Door: Ties de Bakker Politie

BREDA - Een Bredanaar parkeerde op 10 augustus zijn donkere Hyundai aan de Ettensebaan. Twee dagen later bleek de auto gestolen te zijn. Bureau Brabant toonde maandagavond beelden van dezelfde auto op een parkeerplaats in Papendrecht, waar een onbekend persoon het voertuig in brand zette.

Een Bredanaar heeft op 10 augustus zijn auto geparkeerd aan de Ettensebaan. Maar toen de Bredanaar terug kwam, bleek de auto gestolen. Waar de auto is gebleven, blijkt uit beelden die Bureau Brabant maandag heeft gedeeld.

Op de beelden is te zien hoe een man, wiens gezicht voorlopig onherkenbaar is gemaakt, op 13 augustus de donkere Hyundai een parkeerplaats oprijdt. Deze is gelegen in de woonwijk Stellingmolen in Papendrecht. Hij stapt uit en haalt een jerrycan uit de achterbak. De inhoud van de jerrycan gooit hij door de geopende ramen, op en onder de motorkap. Daarna stopt hij de lege jerrycan in een plastic zak en legt deze op veilige afstand van de auto. Hij pakt vervolgens een aansteker en steekt een klein voorwerp in zijn hand aan, dat hij door het geopende raam aan bijrijderskant naar binnen gooit. 

Explosie

De man zet het op een sprinten, maar ver is hij nog niet gekomen als er een explosie in het voertuig plaatsvindt. De wagen vat vlam en er ontstaan flinke rookwolken. Voordat de brand over kan slaan is de brandweer ter plaatse, de auto heeft dan al wel ernstige schade opgelopen.

Politie doet oproep

‘’Het spreekt voor zich dat we de man op deze beelden zoeken’’, zegt woordvoerder Willem van Hooijdonk in het programma. Het is de politie nog onduidelijk of de man ook iets te maken had met de diefstal van de auto, in ieder geval wordt hij gezocht voor het rijden in een gestolen voertuig en de brandstichting daarvan. De politie doet dan ook een oproep naar de man: ‘’Als u zelf kijkt, u kunt voorkomen dat uw gezicht op televisie en internet te zien is in heel Brabant. Als u zich maar binnen twee weken bij ons meldt.’’ 

Als de man niet op komt dagen zullen dezelfde beelden getoond worden, mét herkenbaar gezicht. 

Video met de beelden van de brandstichting.


Tip de politie
Mocht je de man toch herkent hebben, ondanks zijn geblurde gezicht, roept de politie je op om dat te melden. Dat kan op de tiplijn: 0800-6070, of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.