Afbeelding
Foto: Perry Roovers

Eén dader (19) vast voor gewapende overval op 16-jarige jongen bij de Burcht

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA - Een 16-jarige jongen uit Breda is dinsdag 21 november nabij het winkelcentrum de Burcht aan de Duurstedestraat door twee jonge daders op gewelddadige wijze beroofd van zijn scooter. De daders bedreigden hem met een vuurwapen en een mes. Een 19-jarige Bredanaar werd de volgende dag als verdachte aangehouden. Hij zou met het vuurwapen gedreigd hebben. Hij zit vast. De tweede dader wordt nog gezocht.

De gewapende overval vond plaats op dinsdag 21 november. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen, zat op zijn scooter en praatte met een vriend die op een bankje zat. Plotseling hoorde hij voetstappen achter zich. Terwijl hij naar achteren keek voelde hij een harde klap tegen zijn achterhoofd. Hij draaide zich om en zag twee jongens staan. Een van de jongens bedreigde hem met een vuurwapen. De ander met een mes. Hij moest van hen van zijn scooter afstappen, waarna hij met zijn vriend is weggerend. Hierna zijn de straatrovers op de scooter gestapt en weggereden. 

 De politie heeft één dader de volgende dag kunnen aanhouden. Het gaat om een 19-jarige Bredanaar. “We zijn nog op zoek naar de 2e dader, de jongen die met het mes dreigde en bij zijn maat achterop de bromfiets stapte”, laat de politie weten. Het gaat om een jongen van 15 tot 17 jaar oud, die ongeveer 1 meter 70 lang was. Hij droeg tijdens de overval een bivakmuts en had een mes vast. “Was u getuige van deze brutale straatroof en heeft u nog niet met de politie gesproken, neem dan direct contact op”, roept de politie op. “Heeft u een vermoeden wie deze 2e dader is of heeft u andere informatie, laat het dan ook weten.”