Afbeelding
Foto: Handhaving Breda

Opnieuw zwaar vuurwerk in beslag genomen in Teteringen

Door: Hanneke Marcelis Politie

TETERINGEN - Handhaving heeft zondag zwaar vuurwerk aangetroffen in Teteringen. Het ging onder andere om tientallen cobra’s. Vrijdag werd in de woningen van drie 13-jarige jongens ook al 29 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen.

Bij Handhaving kwamen zondag twee meldingen binnen van oplettende bewoners uit Teteringen. Zij hadden vuurwerk aangetroffen in de openbare ruimte. “Ter plaatse troffen wij op beide locaties zwaar illegaal vuurwerk aan. In totaal vonden we 29 zogenaamde cobra 6 en 3 shells. Dit vuurwerk is levensgevaarlijk. Het vuurwerk zal door een professioneel bedrijf worden afgevoerd en vernietigd”, laat handhaving weten. “We zijn blij dat de meldingsbereidheid groot is in Teteringen en dat melden loont! Met behulp van de meldingen zetten wij en diverse partners in het veiligheidsdomein onze capaciteit gericht in om de overlast te voorkomen en te beperken.”

13-jarigen

Vrijdagavond werd er ook al zwaar vuurwerk aangetroffen in Teteringen, nadat een groepje jongeren vuurwerk stond af te steken op de Donkerstraat. De groep ging er vandoor, maar agenten konden vier jongens (allemaal 13 jaar oud en woonachtig in Teteringen) staande houden. De vier huizen van de jongens werden bezocht. In drie van de vier huizen vonden agenten zwaar vuurwerk. In totaal 29 kilogram. Het vuurwerk is in beslag genomen. De jongens zijn doorverwezen naar HALT.