De twee daders van de diefstal in Oosteind.
De twee daders van de diefstal in Oosteind. Foto: Opsporing Verzocht

Sieraden gestolen van ouder echtpaar, daders verbleven mogelijk in Breda

Door: Olaf Knook Politie

BREDA/OOSTEIND - De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor een inbraak in een huis in Oosteind. Op 2 juni zijn er twee dieven het huis binnengedrongen van een ouder echtpaar en hebben waardevolle sieraden gestolen. De politie denkt dat de daders mogelijk in Breda verbleven ten tijde van de inbraak. 

Op de dag van de inbraak liepen twee mannen langs huizen aan de Provincialeweg. Ze keken voortdurend om zich heen. Op de terugweg leken ze een doelwit te hebben gespot. Op dat moment waren de bewoners van het doelwit, een 80-jarige man en zijn vrouw, bezig met tuinieren in hun voortuin.

‘Wat doen jullie hier?’

Terwijl de bewoners in de tuin waren, zijn de dieven ongezien via de achterdeur het huis binnengekomen. De vrouw merkte de indringers op en waarschuwde haar man.  ”Mijn vrouw wilde naar binnen lopen via de achterdeur en riep dat er twee mannen binnen zaten. Zij had ze vanaf de trap naar beneden zien komen”, vertelde de bewoner aan de politie. “Ik roep de jongens aan: ‘Wat doen jullie hier?’. Ze liepen langs ons af door de bijkeuken, als een haas, en weg waren ze.”

Sieraden van gouden bruiloft

Later ontdekte het echtpaar dat dierbare sieraden, waaronder een ketting, armband en een gouden horloge, gestolen waren. Zelfs sieraden ter herdenking van hun gouden bruiloft waren niet gespaard gebleven. Uit onderzoek bleek dat de verdachten ook bij andere huizen hadden gekeken. Een getuige zag ze foto’s maken en een deurbelcamera filmde een van de mannen.

Tekst gaat verder onder de foto.


De gestolen gouden sieraden- Opsporing Verzocht

Signalementen

Een van de dieven droeg een donkergele broek en een vest van Hugo Boss met een Mercedes-logo. Hij had die dag een opgeschoren kapsel en een vlassig snorretje. De andere dader liep rond in een donkere spijkerbroek, vest en pet. De politie vermoedt dat de daders op het moment van de inbraak verbleven in Breda, Oosteind of Oosterhout.

Oproep politie
De politie sluit niet uit dat de insluipers die in Oosteind toesloegen vaker op dievenpad gaan, mogelijk ook in andere provincies. Uw informatie over de verdachten doorgeven kan op onderstaande manieren.
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000