Afbeelding
Foto: Verkeerspolitie zwb

Bumperklever aangehouden na politieachtervolging, geeft valse naam op

Door: Hanneke Marcelis Politie

BREDA / ETTEN-LEUR - Een man is donderdag aangehouden door de politie nadat hij meerdere overtredingen beging en probeerde te ontkomen aan de politie nadat agenten het volg-teken hadden gegeven. Na zijn aanhouding gaf de man vervolgens een valse naam op.

De politie reed donderdagochtend in een een onherkenbaar politievoertuig ter hoogte van de A58 Etten-Leur toen een bestelbusje met haast passeerde. De bestuurder van de bestelbus zat continue kort op zijn voorganger. Terwijl hij dit deed zat hij ook nog op zijn telefoon.

De agent besloot de bestelbus te volgen. De bus reed ruim 140 kilometer per uur. Via knooppunt Princeville reed de bestelbus de A16 bij Breda op in de richting van Rotterdam. Ook daar bleef de bestelbus bumperkleven, en haalde hij ook auto rechts in.

Toen de bestelbus de A59 opdraaide besloot de politie de man en volgteken te gaan geven. “Helaas was er best was verkeer en geen mogelijkheid om de bestuurder in te halen. Ter hoogte van Made lukte het om voor het voertuig te gaan rijden. Het bordje politie volgen werd aangezet en de snelheid eruit geremd. Netjes richting aangegeven naar het tankstation op dd A59. Toen ik op de uitvoegstrook reed besloot de bestuurder door te rijden”, laat de politie weten. Een korte politieachtervolging volgde. In Oosterhout werd het voertuig stilgezet. 

De bestuurder kon geen rijbewijs of id bewijs tonen. Hij gaf wel een naam op. Een paar controle vragen en de rijbewijsfoto was voldoende om aan te nemen dat hij een valse naam opgaf. Dit betekende dat hij werd aangehouden en mee moest naar bureau. Hij bleek nog 6 signaleringen open te hebben staan en moest 51 weken gaan zitten.