De xtc-pillen kunnen levensbedreigend zijn.
De xtc-pillen kunnen levensbedreigend zijn. Foto: Trimbos Instituut

Bredase handhaving waarschuwt voor zeer gevaarlijke xtc-pillen

Door: Olaf Knook Politie

BREDA - De Bredase handhaving waarschuwt voor een gevaarlijke ecstasypil met een opvallend Audi-logo. Sinds eind november zijn er toenemende meldingen over deze langwerpige beige-gouden pillen met extreem veel MDMA erin. De gevolgen van het nemen van zo’n pil kunnen levensbedreigend zijn, waarschuwt de handhaving. 

Volgens de Bredase handhaving zijn er sinds eind november meerdere gevallen gemeld waarbij deze ecstasypillen met een verhoogde concentratie MDMA zijn ingeleverd bij testcentra van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS). De gemeten hoeveelheid MDMA in de pillen overschrijdt de grens van 300 mg, wat aanzienlijk hoger is dan gebruikelijk.

Effecten van overdosering

De pillen herken je aan hun langwerpige beige-gouden kleur, met als opvallend kenmerk het Audi-logo. De handhaving heeft deze waarschuwing gedeeld via hun Instagram-account en benadrukt de ernst van de situatie: "Inname van een dergelijke hoeveelheid MDMA kan levensbedreigend zijn! Gebruik deze pil absoluut niet."

Deze ecstasypillen beperken zich niet tot alleen Breda; er zijn meldingen vanuit verschillende delen van het land. De handhaving waarschuwt voor mogelijke effecten van overdosering, zoals oververhitting en bewusteloosheid.

‘Bel 112’

"Bel onmiddellijk 112 als jij of iemand anders deze pil heeft gebruikt en zich niet goed voelt. Bij het ervaren van heftige effecten na inname, schakel snel medische hulpdiensten in (EHBO of ambulance) en probeer de persoon in kwestie in de tussentijd zo veel mogelijk te kalmeren."