Afbeelding
Foto: Politie Eenheid Landelijke Expertise en Operaties

Man onder invloed vlucht met bijna 200 km/u voor politie over snelweg Breda

Door: Olaf Knook Politie

BREDA - De politie heeft dashboardbeelden gedeeld van een achtervolging door Breda. De agenten volgde een bestuurder onder invloed die met bijna 200 kilometer per uur over de A27 bij Breda reed. De man wilde niet stoppen en probeerde de politie meerdere keren te misleiden. Na een avontuur over het snelweg en het fietspad werd de verdachte uiteindelijk door de agenten aangehouden in het bedrijventerrein van Moleneind.

Op de A27 bij Breda voerden agenten een snelheidsmeting uit op een voertuig. Zodra de bestuurder het stopteken van de politie kreeg, volgde hij gehoorzaam de instructies en nam de afrit 15. Maar dat bleek slechts een schijnbeweging. Op het allerlaatste moment besloot de verdachte weer de snelweg op te schieten en het gaspedaal stevig in te trappen. De politie manoeuvreerde behendig van de afrit over de middenberm naar de snelweg.

Over het fietspad

Met zwaailichten aan zetten de agenten de achtervolging voort. Bij de afrit Breda-Noord nam de verdachte een uitweg. Hij ging zigzaggen over het fietspad in een poging om de politie af te schudden. Maar de bestuurder van de politiewagen was behendig en bleef de verdachte volgen. De achtervolging ging door van de Tilburgseweg naar de Nieuwe Kadijk, tot uiteindelijk een stop op de Takkebijsters werd gemaakt.

Onder invloed van alcohol

Met de politiewagen vóór zijn auto gedwongen, weigerde de verdachte uit te stappen en verzette hij zich tegen de agenten. Uiteindelijk werd hij uit zijn auto getrokken en op de grond gelegd. Hier werd hij geboeid. Onderzoek wees uit dat de verdachte onder invloed was van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd verplicht een cursus te volgen.