Dit is een stockfoto en niet de opgepakte verdachte.
Dit is een stockfoto en niet de opgepakte verdachte. Foto ter illustratie: Politie.nl

Bredanaar (29) vlucht voor politie, maar helikopter ziet hem liggen in de bosjes

Door: Olaf Knook Politie

BREDA - Een 29-jarige man uit Breda is gisteravond in de Karbouwstraat gearresteerd nadat hij vluchtte toen de politie hem wilde controleren. Hij probeerde zich te verstoppen in de bosjes van iemands voortuin, maar een helikopter zag hem liggen. In zijn auto werden vervolgens kilo’s hennep aangetroffen.

De politie kreeg dinsdagavond rond 19.30 uur een melding van een verdachte situatie met een auto op de Epelenberg. Terwijl een politiewagen onderweg was, kwam het desbetreffende voertuig hen tegemoet. De bestuurder van de verdachte auto gaf vervolgens gas bij en sloeg de Karbouwstraat in. Daar zagen de agenten een man uit de auto stappen en wegrennen.

De verdachte rende via de Wolvenring in de richting van de Kangaroestraat. De agenten volgden hem met de auto. Ze zagen hem een steegje inrennen. Een agent sprong uit de auto en zette de achtervolging te voet voort. Hoewel de verdachte kort uit het zicht was, kon hij niet ver komen. Het blok met huizen werd afgezet, waardoor hij geen kant op kon. Ook de politiehelikopter assisteerde bij de zoektocht.

In de bosjes

De agent dacht dat de verdachte zich mogelijk verstopt had in de schuur van een huis in de Karbouwstraat naast Brabantpark. Net op het moment dat hij wilde aanbellen om de bewoner te vragen of hij in de schuur mocht kijken, meldde de helikopter dat ze met de warmtecamera iemand zagen liggen in de voortuin van het huis. In de bosjes naast de agent.

De agent bukte, scheen met zijn zaklamp en ontdekte de verdachte. De man werd rond 21.00 uur meteen gearresteerd. In de auto van de verdachte werden een aantal kilo’s hennep gevonden. Later werd er ook hennep en een vuurwapen gevonden op het adres waar de man woont.

In deze straat lag hij bij iemand in de voortuin